Boerderij Zieuwent

Droebelroute Zieuwent

Wel eens gehoord van een droebel? Dit is een typisch Zieuwents verschijnsel. Het is een klein groepje boerderijen, omgeven door laaggelegen weilanden die vroeger ’s winters vaak onder water stonden.

Een droebel ontstond vaak doordat familieleden huizen bouwden bij de oorspronkelijke boerderij. Elke droebel heeft een verhaal: wie heeft er gewoond, hoe is ‘ie ontstaan, enzovoort. Deze verhalen kan men ontdekken tijdens een twaalf kilometer lange wandel route langs de Zieuwentse droebels. De tocht voert deels over de kerkenpaden en is ook met de fiets af te leggen. Bij elke droebel staat een informatiebord en er is een bijbehorend routeboekje uitgegeven. Het startpunt van de route is te vinden in het gedenkpark in Zieuwent. De route wordt gemarkeerd met groene voetstapbordjes. 

Deel dit artikel:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Steun je ons?

Je betaald slechts € 5,- per jaar!

Om onze ambities en doelstellingen te halen zijn we mede afhankelijk van particuliere donaties. Wil je ons steunen voor slechts € 5,- per jaar? Vul dan ons machtigingsformulier in via de onderstaande knop en stuur ‘m op.

Schrijf een bericht