Zieuwents Belang

55+ en huren

Veel senioren hebben op zeker punt de behoefte om kleiner te gaan wonen. Omdat er moeite is ontstaan met het onderhoud van de eigen woning, of de woning is te groot geworden omdat bijvoorbeeld de kinderen uit huis zijn.
De vraag naar andere, kleinere, passende en betaalbare woonruimte voor senioren is daarom aanzienlijk.

HUUR EEN OPTIE?
Omdat er slechts een gering aanbod van seniorenwoningen is, en nieuwbouw in veel gevallen niet betaalbaar is, kan huur van een seniorenwoning een goede optie zijn.
Mede omdat bij het huren van een woning er alleen sprake van een inkomenstoets is en geen
sprake van een vermogenstoets. Hetgeen inhoudt dat het vrijvallende vermogen uit eventuele
verkoop van de eigen woning, geen rol speelt bij toewijzing van een huurwoning. En eigen vermogen dus ook vrij beschikbaar blijft.

WOONSTICHTING PROWONEN
ProWonen is de aangewezen instelling om te investeren in de nieuwbouw van huurwoningen in onder andere Oost-Gelre. Er zijn prestatie afspraken met de Gemeente om hieraan invulling te geven. Deze gelden ook voor de kleine kernen zoals bijvoorbeeld Harreveld, Lievelde, Mariënvelde, Vragender en Zieuwent.
ProWonen hanteert een lange termijnvisie en er zijn daarom een aantal randvoorwaarden welke gelden alvorens zij zullen investeren in de nieuwbouw van huurwoningen. Zo moeten er in de kern nog wel een aantal basisvoorzieningen zijn; zoals bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk, een basisschool, eventueel kinderopvang ed.

Ook moet er een aantoonbare vraag zijn betaalbare huurwoningen voor senioren!

INSCHRIJVEN
Mocht u nu of in de (nabije) toekomst denken aan de overstap van koop naar huur, en bent u daarbij opzoek naar een betaalbare huurwoning? Dan is het zaak dat u zich nu al gaat aanmelden als woningzoekende bij “Thuis in de Achterhoek.” Hoe meer aanmeldingen, hoe groter de kans dat ProWonen – (ook gelet op de prestatieafspraken met de gemeente) – seniorenwoningen voor de verhuur gaat bouwen in Zieuwent.

Aanmelding kost niets en geeft geen enkele verplichting (anders dan 1x per jaar de gegevens te actualiseren), maar is wel een belangrijke indicator voor ProWonen voor wat betreft mogelijke investeringen in het bouwen van nieuwe huurwoningen.

U meldt zich aan voor uw eigen belang, met als grote toegevoegde waarde dat u zich daarmee direct ook inzet voor de leefbaarheid van Zieuwent. Op deze wijze kan er ook een doorstroming binnen bestaande (en nieuwe) woningen plaats vinden.

kijk voor meer informatie op www.thuisindeachterhoek.nl en www.prowonen.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Steun je ons?

Je betaald slechts € 5,- per jaar!

Om onze ambities en doelstellingen te halen zijn we mede afhankelijk van particuliere donaties. Wil je ons steunen voor slechts € 5,- per jaar? Vul dan ons machtigingsformulier in via de onderstaande knop en stuur ‘m op.

Schrijf een bericht